Eva Snieder-Nieuwhof Rouwbegeleider

Praktijk voor rouwbegeleiding  De Spiegelboog

Rouwbegeleiding kan je helpen je weg terug naar je eigen levenskracht te vinden, nadat je een dierbare verloren bent.
Als je iemand verliest waar je van houdt, staat je wereld stil. Je kan niet meer genieten van veel dingen in je leven: de zon die schijnt, bloemen die bloeien, vogels die fluiten. Het leven drukt als een zware last op je. Je familie en vrienden komen de eerste tijd wat vaker langs en helpen je door bij je te zijn. Maar na een paar maanden wordt het stiller en zit je nog steeds met dat diepe verdriet en gemis: je rouwt om het verlies van wie je lief heb gehad.

Rouwbegeleiding kan je dan helpen om je weg terug naar je eigen levenskracht te vinden. Sinds 9 jaar heb ik een eigen praktijk in rouwbegeleiding in het centrum van Alkmaar, vlak bij het station. Ik heb al heel veel mensen mogen helpen hun eigen leven weer als zinvol te gaan ervaren, vanuit dat zwarte, diepe verdriet weer terug naar het licht van het leven. Ik begeleid mensen met individuele gesprekken, meestal 90 minuten per sessie. Je kan in mijn praktijk afspreken, maar ik kom ook op huisbezoek als dat prettiger is.

Als nabestaande met een groot verlies kan het een hele stap zijn om met een rouwbegeleider over je verdriet te spreken. Daarom begin ik altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan kan je vertellen van je eigen situatie en ik kan mijn manier van werken toelichten.

Als nabestaande bepaal je waar de sessies over gaan: het kan gaan over zaken die met het innerlijke afscheid van de overledene te maken hebben. Maar het kan ook bijvoorbeeld gaan om een goede invulling geven aan “moeilijke dagen” (sterfdag, verjaardagen, feestdagen) of het weer opbouwen van sociale contacten. Soms gaat het over nieuwe activiteiten opstarten, maar ook opruimen van spullen en herdenken van degene die overleden is, komen aan bod. Doel van de rouwbegeleiding is het terugvinden van je eigen levenskracht en zingeving voor je eigen leven.

Ik heb de 4-jarige HBO-opleiding Psychosociaal Werk, Coaching en Counseling gedaan. Ik heb mijzelf daarbij gespecialiseerd in rouwbegeleiding. Ik heb rouwgroepen begeleid bij Humanitas en De Wering en heb sinds 2011 een eigen praktijk, waar ik individuele begeleiding geef en ook workshops begeleid.
Ik heb een aanvullende medische opleiding gedaan, waardoor de kosten van mijn sessies vergoed worden door bijna alle zorgverzekeraars vanuit de aanvullende zorgverzekering. Op mijn website vind je alle zorgverzekeraars die de kosten van mijn begeleiding vergoeden volgens de polisvoorwaarden van de aanvullende verzekering. Ik ben geregistreerd psychosociaal therapeut bij de beroepsorganisatie NFG en bij de koepelorganisatie RBCZ.

Je kunt mij altijd bereiken op tel: 06-11445637 of via een email naar: evasnieder@despiegelboog.nl
Neem ook een kijkje op mijn website: www.despiegelboog.nl

Ik hoop je op zondag 20 april op de Troostdag te ontmoeten!

2019 © Charon uitvaartbegeleiding - Troostdag - Site by Made by Dutch Design Office