Josje Toby: Gedenksteentjes schilderen

Ik heb Alkmaar Taal Thuis (een taalcafé) opgericht waar twee keer per week nieuwkomers met vrijwilligers de Nederlandse taal oefenen.
Ik maak foto’s voor Geestmerloo en geef daar jaarlijks een workshop Natuurfotografie, ik schrijf columns en interviews voor de Nederlandse Sheltie Vereniging, ik organiseer hondenwandelingen en heb een boekje geschreven.

Oh en ik schilder dus trooststeentjes die op de Westerbegraafplaats liggen en door mensen mogen worden meegenomen of bij een graf worden gelegd.

Kortgezegd probeer ik in mijn leven liefdevolle dingen te doen en organiseren waar ik anderen mee help of inspireer. Ik heb een zeldzame ziekte waardoor ik niet meer kan werken, maar op deze manier zet ik me toch in om de wereld een heel klein beetje mooier te maken. 
Ik ben in mijn leven veel mensen verloren, dus ik weet wat rouw en afscheid is.

Samen met Josje kunt u een eigen gedenksteentje beschilderen. Er zijn verschillende steentjes aanwezig maar zelf een steentje meenemen om te beschilderen is natuurlijk ook mogelijk.