Luna Sanco

Persoonlijke begeleiding bij rouw en verlies

Ook Luna Sanco is op deze altijd bijzondere Troostsdag aanwezig. Voor de mensen die mij nog niet kennen stel ik mijzelf even voor. Mijn naam is Sabina Kesselaar – Beenen. Ik ben rouw en stervensbegeleider. Samen met mijn cliënten ga ik op zoek naar de hulpvraag, hierbij gebruikmakend van diverse rituelen. Zo kun je bij mij terecht voor een Reiki behandeling om wat beter in je energie te zitten of een heerlijke handmassage. Maar ook op een creatieve manier bezig zijn behoort tot de mogelijkheden. Maar soms hoeft er gewoon even niets en is er alleen zijn al voldoende.  

Voor meer informatie ben ik te bereiken op telefoonnummer 0644322130 of via de mail sabina.kesselaar@gmail.com

 

Nadat ik in 2016 puur vanuit mijn intuïtie mijn dierbare vriendin mocht bijstaan toen zij haar man verloor en ik haar later dat jaar mocht begeleiden op haar sterfbed, werd het voor mij duidelijk dat ik meer mensen wilde helpen in deze periode van hun leven. Kort na het overlijden van mijn vriendin ben ik begonnen aan de studie rouw en stervensbegeleiding via Laudius. Een studie waarin ik leerde ik dat rouwen veel meer is dan het gemis van een dierbare. Dat rouw een breder begrip is. Want wist u dat je niet alleen rouwt na overlijden, maar dat je dit ook doet als je een baan verliest of als je zelf of een dierbare ernstig ziek wordt. Daar begint vaak al de rouw. Ook leerde ik wat er gebeurd als je sterft. En waar je dan behoefte aan kan hebben. Hoe belangrijk het is om iemand aan je zijde te hebben die deze behoefte om kan zetten in woorden als zelf spreken niet meer lukt. Vanuit dit leerproces werd mijn bedrijf Luna Sanco geboren. 

Met behulp van rituelen die in de loop van het begeleiden zijn ontstaan, probeer ik de hulpvraag in kaart te brengen. Soms is die er, soms (nog) niet. Waar ik bij de één creatief help, ben ik voor de ander een luisterend oor of de troostende arm. 

Een van mijn creatieve manieren van ondersteuning is het leren praten over gevoelens, emoties en verlangens door middel van was tekeningen. Hierbij wordt een gekleurd bijenwas blokje verwarmd door een strijkijzer. Hiermee kan vervolgens een tekening worden gemaakt, die haar eigen verhaal verteld. Vanuit de behoefte zelf getroost te worden na het overlijden van mijn vriendin heb ik samen met Ina Eilander het Troostdagboek ‘Toen jij mij verliet’ ontworpen. Ina verwoordde precies wat ik voelde toen ik met was-tekeningen mijn verdriet kon vastleggen. Op deze beurs wil ik, naast vertellen wat ik voor u kan betekenen, u ook kennis laten maken met de was-tekening techniek. Ik leg u stap voor stap uit hoe u zelf binnen een paar minuten een mooie tekening kunt maken, die we vervolgens haar verhaal gaan laten vertellen. Want wat betekenen bv. de kleuren die u gebruikt heeft? Zijn er misschien figuren in te zien? 

Wilt u meer informatie? Stuur mij gerust een mailtje op sabina.kesselaar@gmail.com

Liefs
Sabina Kesselaar
Luna Sanco

2021 © Charon uitvaartbegeleiding - Troostdag - Site by Made by Dutch Design Office