Joke Drost: Troostdeken

Mijn naam is Joke Drost, ik ben trotse moeder van drie zonen, verpleegkundige en woonachtig in Noord-Holland. Ik groeide op in een ‘creatief nest ‘. Van jongs af aan heeft mijn moeder mij geleerd om te werken met de naaimachine. Mijn handige handen en mijn drijfveer om mooie dingen te maken zorgen ervoor dat ik blijf creëren.

Ik ben dankbaar voor iedere deken die ik mag maken. Telkens weer met een ander verhaal, met bijzondere kledingstukken, voor mensen met het verlangen om herinneringen tastbaar te maken. Om te koesteren wat was. Om geborgenheid te voelen. Eigenlijk maak ik troost.

Een troostdeken gemaakt van kleding waar u geen afstand van kunt doen. De kleding is van een heel dierbaar persoon geweest. Kleding die deze persoon graag droeg. De deken biedt u warme troost in perioden van verdriet en gemis. Een troostdeken waar u in weg kunt kruipen of onder kunt slapen. Een deken vol herinneringen.