Stichting Het Bos der Omarming

Stichting Het Bos der Omarming biedt plantlocaties aan in natuurgebieden waar gelegenheid is voor het aanplanten van herdenkingsbomen voor overleden kinderen. Het Bos der Omarming is een bos waar je kan herdenken in de natuur en nieuwe krachten op kan doen.
Het Bos groeit per jaar door de aanplant van nieuwe bomen.
Je kunt een keuze maken uit 7 verschillende bomen. Deze worden beschreven met al hun eigenschappen en symboliek hier in de beschrijvingen en op de website. Je kiest de boom die bij je kind past; rank, sterk, speels, vriendelijk, moedig, reikwijdte, vroeg of laatbloeiend, graag bij water, e.d. De eigenschappen geven verdieping en verbinding aan de boom en eer aan het kind. Dit maakt dat er werkelijk contact is tussen mens en bomen.
Het bos verbindt de bezoekers met elkaar. Het is bewust een openbaar recreatiegebied waar je gevoelens deelt als je door het bos wandelt. Het doel is dat het een voedende uitstraling heeft waar men inspiratie en krachten op kan doen voor het leven.
“De afzonderlijk geplante bomen vormen samen het monument voor de overleden kinderen. Het is een bos vol verhalen.”

Op zondag 25 juni zijn wij aanwezig op de Troostdag in Natuurpark Geestmerloo en staat de Wereldboom centraal. Deze lindeboom, geplant in het Bos der Omarming, staat symbool voor alle kinderen waar dan ook ter wereld die overleden zijn door oorlog, armoede of geweld. Deze dag staan wij stil bij deze kinderen en nodigen u uit om een hartje in te kleuren of om een wens of dichtregel op te schrijven. De hartjes kunnen opgehangen worden aan de linten die aan de wereldboom bevestigd zijn. Van 12:00 – 17:00 uur liggen de hartjes voor u klaar.

Meer weten? Kijk dan eens op hetbosderomarming.nl.